mandag den 18. december 2017

iPhone’s historie

iPhone’s historie

Den 9. januar 2007 på Macworld i San Francisco, afslørede grundlægger og direktør af Apple, Steve Jobs et nyt produkt, som Apple havde udviklet på i næsten tre år.
Enheden blev introduceret som en wide-screen iPod med touch kontrol, en mobiltelefon og en internet kommunikator. Steve Jobs fortalte publikum, at Apple med iPhone ville “genopfinde telefonen,” til lyden af ​​klapsalver.
Steve Jobs drillede de daværende “smartphones”, der kun kunne lave opkald, have forbindelse til internettet og modtage e-mail, men det ikke let at bruge og havde ikke QWERTY-tastatur som vi kender det fra en computer.
Da Steve Jobs fremviste iPhone, fungerede den meget simpelt; bare skubbe baren for at låse iPhone og da man bare skulle rulle gennem bands i musikapp’en trak det “oohs” og “ahs” fra publikum.
Resten er nu historie. iPhone anses nu for at have omformet hele smartphone industrien og hjalp Apple til at blive en af ​​de mest værdifulde selskaber i verden.
Syv generationer senere, er iPhone markedsandelen faldende på trods af mindre dyre enheder fra konkurrenter som Samsung, LG og Motorola (ejet af Google), dog dominerer iPhone stadig 53 procent af smartphone-markedet. IPhone er den bedst sælgende telefon nogensinde i USA, Japan og andre lande.

Hvordan har iPhone udviklet sig gennem årene?

29 Juni 2007 – iPhone
Den oprindelige iPhone var en GSM telefon, der har etableret en formfaktor som Apple mere eller mindre har holdt fast i gennem årene. Apple frigav den oprindelige iPhone i 4GB, 8GB og 16GB modeller.
11 Juli 2008 – iPhone 3G
Med anden generation, introducerede Apple GPS og 3G-forbindelse. Den største forbedring var det opdateret iOS, som omfattede push e-mail, skridt for skridt navigation og App Store, der indførte tredjepartsprogrammer.
19 Juni 2009 – iPhone 3GS
Apple gav iPhone 3GS en hurtigere processor og en højere opløsning i kameraet, der kunne optage 480p videoer. Apple tilføjede understøttelse af voice kontrol.
24 Juni 2010 – iPhone 4
iPhone 4 var den første smartphone med “Retina-skærm.” Apple tilføjede et frontvendt kamera til videoopkald, og opgraderede det bagudvendte kamera til 5 megapixel og 720p videooptagelse. Apple indførte også et nyt design, der erstattede det afrundet bagpanelet med en flad overflade, hvilket gjorde iPhone 4 til den tyndeste smartphone i verden på det tidspunkt. iPhone 4 havde en rustfri stålramme og den nye A4-chip, som sammen med iOS 4, gav iPhone multitasking funktioner.
14 Oktober 2011 – iPhone 4S
Med den femte generation blev kameraet opgraderet igen, denne gang med 8 megapixel og 1080p video-optagelse. Apple opgraderede hardware til en dual-core A5-processor og introducerede Siri. Frigivelsen af ​​4S bragte iCloud, iMessage, Notification Center, Påmindelser og indfødte integration med Twitter. IPhone 4S var den første iPhone efter Steve Jobs død.
21 September 2012 – iPhone 5
iPhone 5 fik en ny dual-core A6 chip og øget størrelsen af skærmen op til fire tommer. Apple udskiftede 30-bens stikket de havde brugt siden før den oprindelige iPhone med et nyt digitalt “Lightning”-stik. iPhone 5 fik også en aluminiumsramme, hvilket gjorde telefonen tyndere og lettere end tidligere modeller. iPhone 5 var også den første iPhone med 4G understøttelse.
20 September 2013 – iPhone 5C & iPhone 5S
Den syvende og seneste generation af iPhone kom i to forskellige modeller. iPhone 5C er for det meste den samme som iPhone 5, men har en ny bagside belyst FaceTime kamera og nyt stel lavet af polycarbonat.
iPhone 5S fastholdte samme formfaktor som iPhone 5, men fik en ny TouchID hjemknap med fingeraftryk scanner teknologi. Apple opdaterede også kameraet med en større blænde og dual LED-blitz samt A7 dual-core processor, hvilket gjorde iPhone 5S til den første smartphone med en 64-bit processor.
9 September 2014 – iPhone 6 & iPhone 6 Plus
Nyt iPhone design præsenteres samt to nye størrelse. En lille iPhone på 4,7″ som derved at større end forgængeren iPhone 5C og iPhone 5S’s 4″. Den store iPhone 6 Plus rykker med sine 5,5″ op i den normalt kendte tankegang på Apple. iOS udvikles med smartfunktion så denne store iPhone 6 Plus kan betjenes med en hånd.
9 September 2015 – iPhone 6s & iPhone 6s Plus
Udover de vanlige performance opdateringer så selve indmaden er blevet hurtigere lanceret også et ny skærm som understøtter Apple’s nye teknologi Force touch. Force touch gør at man kan holde trykket på en app og en liste med meste brugte funktioner kommer frem, uden appen åbnes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Det bedste iPad cover

Hvis du render rundt og leder efter det bedste iPad cover så er du den heldige person, der lige har fundet et link til den bedste hjemmesid...