onsdag den 13. december 2017

Hvilken MacBook oplader passer til min computer?

Hvis du står og skal købe en ny Mac

Hvis du står og skal købe en ny Mac oplader så er det vigtigt at du inden dit køb finder den helt rigtige model, derfor har vi her et par måder du kan finde den passende oplader.
Det letteste er at tjekke din gamle oplader hvor mange watt der går igennem den, samt om det er en ny eller gammel model, også kaldet magsafe 1 og magsafe 2. Antal watt står på siden af den firkantede adapter, men kan også findes ud fra hvor mange tommer din computer er. En 11/13 tommer MacBook Air oplader har 45W. En 13” MacBook / MacBook Pro har 60W og en 15 / 17 tommer MacBook har 85 W.
Måden du tjekker om det er den nye eller gamle model oplader du har er ved at kigge på enden af stikket der går ind i computeren. Den gamle model har en rund, L formet ende, hvorimod den nye model er flad og T formet. Du kan tjekke billederne under hvert enkelt produkt, hvor det er let at se forskel på om opladeren ligner din den gamle. Derudover er det kun modeller fra før 2012 der bruger den gamle magsafe 1 oplader, og alle nyere modeller bruger magsafe 2 oplader.
Er tilfældet at du ikke kan se antal watt på din oplader og ikke kan huske hvordan den ser ud, så kan du også tjekke hvilken oplader du skal have ud fra din computers serienummer. Hvis du søger på din computers serienummer på Apples hjemmeside, kan de give dig et svar på hvornår din computer er fra og hvor mange tommer den er. Nedenfor ser du en tabel over hvilken oplader der hører til de enkelte modeller.
Hvis du stadig ikke kan finde frem til hvilken oplader du skal have kan du altid kontakte os, så er vi altid klar til at hjælpe med hvilken oplader du skal bruge.

2. Hvad forskel er der på en original og en kompatibel MacBook oplader?


Når du skal købe en ny oplader, kan du vælge imellem at købe en original eller uoriginal oplader, men hvad er forskellen egentlig. Det vil vi prøve at give et svar på i teksten her, så du ikke køber noget du ikke vil have.
Forskellen på udseende: Hvis du har en MacBook, har du højst sandsynligt også haft en original oplader i hånden og ved hvordan sådan en flot hvid adapter ser ud med det kendte æble printet på siden. Der er dog ikke designbeskyttelse på opladerne, og derfor ser en uoriginal oplader ud ligesom en original, bortset fra logoet på den hvide adapter ikke er på den kompatible oplader.
Forskellen på prisen: Den største forskel på de to produkter, er klart prisforskellen, da en replica selvfølgelig er langt billigere end originalen. Prisen på en original MacBook oplader er ca. 600 DKK, hvorimod prisen på en uoriginal som regel ligger på halvdelen eller lidt under, eksempelvis de 275 som vi tager her på siden.
Forskellen på kvaliteten: Oftest er der ikke den store forskel på kvaliteten når vi snakker Macbook opladere. Det gælder på alle modeller, hvad enten det er 45 W, 60 W eller 85 W. Din oplader kan selvfølgelig gå i stykker af slid eller fordi ledningen går knækker efter lang tids brug, men dette sker lige så ofte for en original lader som en uoriginal, og hastigheden på opladningen er også den samme, da det er den samme volt der går igennem opladeren.
Hvilken skal du vælge: Hvis du vil have en oplader der virker helt fint, men samtidig spare en god del penge, kan du lige så godt vælge en uoriginal Macbook oplader, som du kan vælge en original. Både synsmæssigt og kvalitetsmæssigt er der ikke en mærkbar forskel, og derfor giver det ikke den store mening at investere i en ægte, medmindre du selvfølgelig er tilhænger af at handle i en fysisk butik ved din lokale Apple forhandler, der kan give råd osv. om dit oplader køb. Men hvis du er i tvivl om hvilken model oplader du skal vælge osv. er der ikke meget sværere end at læse ovenstående spørgsmål, eller kontakte en forhandler af opladere om hvilken model du skal bruge.

3. Hvordan forlænger jeg levetiden på min Mac oplader


Hvis du ligesom så mange andre har været så uheldig at din MacBook oplader ikke længere virker, og at det endda er sket forholdsvis hurtigt, så får du her nogle gode råd til hvordan du kan forlænge levetiden på din oplader, så den ikke så let går i stykker. 
Jeg vil gerne sikre mig at ledningen på min lader ikke går i stykker, eller mere i stykker end den allerede er i forvejen.
For at sikre sig at din ledning ikke går i stykker, er det bedste du kan gøre at anvende tape. Hvis der er steder din ledning har et bøj eller ser slidt ud, så tag noget tape og vikkel 5-10 gange rundt om stedet på ledningen så det ikke bliver slidt yderligere. Det samme skal du gøre i hver ende af den tynde ledning, (helt inde ved adapteren samt helt ude i mundstykket af mac opladeren hvor den går i computeren). Dette skal du gøre da enderne oftest er de mest skrøbelige steder på opladeren. Enderne er nemlig dem der bliver mest bøjet og derfor går i stykker først. Hvis du skal være helt sikker på at din ledning ikke går i stykker, så vikkel den tynde ledning en gang rundt om adapteren og tape den så fast til den firkantede adapter kasse. Det gør at din ledning ikke bliver rykket fra side til side, og derfor ikke går i stykker da den sidder det samme sted. Denne løsning betyder at du mister nogle cm af din ledning, men den sikre så samtidig at du ikke skal ud og have fat i en ny oplader.

Jeg vil gerne sikre mig at min lader forbliver lige så hurtig som da jeg købte den, til at oplade min computer. 

Alle batterier og opladere bliver slidt jo mere du bruger dem. Det skyldes at metallet indeni med tiden nedbryder sig selv. For at undgå nedbrydelse af din lader eller batteri bedst muligt, skal aldrig have din computer sat til konstant strøm. Du skal prøve at oplade din computer fuldt op for derefter at tage din oplader ud og ligge den på køl. Det gør nemlig at nedbrydelsen hurtigere stopper, og når du tager den i brug igen er den kold og klar til at oplade din computer når den mangler strøm. Det virker meget krævende at skulle køle sin oplader bare for at din Macbook oplader holder i længere tid. Alternativet er at du skiftevis oplader din computer helt op til 100%, hvorefter du tager stikket ud og så først sætter den til igen når din computer mangler strøm på de 5-10%. Husk at tage din oplader helt ud af stikkontakten når du ikke bruger den da det også hjælper på den ikke bliver nedbrudt. Hvis du er bange for din computer pludseligt slukker, kan du aktivere en automatisk advarsels der fortæller når din computer er lige ved at gå tør for strøm. På den måde er du sikker på at du kan nå at sætte strøm til din computer igen inden den slukker.
Et alternativ til at hjælpe din ledning med ikke at gå i stykker er ved at købe vores python magsafe beskyttelse. Den indkapsler ledningen så den stort set er umulig at ødelægge. Du kan købe beskyttelsen samt købe din billige mac oplader her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Det bedste iPad cover

Hvis du render rundt og leder efter det bedste iPad cover så er du den heldige person, der lige har fundet et link til den bedste hjemmesid...